Våra projekt handlar om att skapa människovänliga miljöer som optimerar funktion, gestaltning, ekonomi, social hållbarhet, miljö och teknik till långsiktigt hållbar arkitektur.

Magasin 113
Göteborgs stad och Älvstranden Utveckling valde ut BSK Arkitekter och holländska MVRDV för uppdraget att utveckla Magasin 113, ett av de första projekten i stadens nya område Frihamnen. Den befintliga magasinbyggnaden kommer att förvandlas till en ca 16 500 m² hybridbyggnad, innehål lande bl.a. konsthall, kontor och en offentlig park på över 1000 m².

Arlanda P1
Strax söder om infarten till Arlanda flygplats ligger P1; en toppmodern långtidsparkering med en både hållberhetscertifierad och iögonfallande byggnad – med perfekt läge vid E4an. Här får besökaren ett omhändertagande stopp på sin resa som numera börjar redan vid P1

Svenska Ambassaden i Tokyo
Hur uttrycker man det svenska? Och vad är svenskt? I slutet av 80-talet fick BSK Arkitekter och uppdragsansvarig arkitekt Mikael Granit i uppgift av Statens Fastighetsverk att rita på en ny ambassad i Tokyo. Byggnaden kunde enligt stadsplanebestämmelserna endast vara två våningar i den ena änden, och åtta våningar i andra; detta för att inte skugga den omkringliggande bebyggelsen. Resultatet blev en bågformad byggnad som klättrar mot Tokyos himmel; lika delar svensk som japansk.

Stenvalvet
Stadigt, tryggt, urbant, grundat, kvalitet, långsiktigt var nyckelorden när vi fick i uppdrag att omvandla Stenvalvets kontor mitt i centrala Stockholm till en modern, aktivitetsbaserad och samverkansorienterad arbetsplats.

Centralen
Stockholms Centralstation byggdes 1886-1872 och är ett välkänt inslag i Stockholms arkitektoniska miljö. Det är en historisk kontorsmiljö i ett av stadens bästa lägen. När Jernhusen beslutade att renovera kontorsdelen på Centralstationen fick vi uppdraget att omvandla det karaktärsfulla huset till toppmoderna kontorslokaler.

Rättspsykiatriskt Centrum i Trelleborg
Rättspsykiatriskt Centrum i Trelleborg, RPC, invigdes den 1 september 2016. Den 12 700 m² stora anläggningen samlar all högspecialiserad rättspsykiatrisk vård i Skåne och utgör ett centrum för forskning och utbildning.

Makaronifabriken
KF Fastigheter ägde en sedan länge nedlagd pastafabrik på Kvarnholmen; en vacker byggnad som dessvärre stod tom och oanvänd. På uppdrag av ägaren genomförde BSK en omfattande om- och tillbyggnation för att skapa funktionella och moderna utbildningslokaler i den K-märkta fabriksbyggnaden. Ombyggnationen gjordes varsamt och i nära samarbete med en antikvarie, och vi lyckades med att behålla öppenheten i lokalen kombinerat med fullgott brandskydd och utrymningsvägar enligt samtida lagkrav.
Södertälje Stadshus
2005 utlystes en arkitekttävling för Södertäljes nya stadshus, där BSKs förslag Tango utsågs till vinnare. Tre år senare invigdes det nya stadshuset; en byggnad med tydlig identitet för Södertälje kommun som också är en tillgänglig målpunkt för stadens invånare. Invändigt möjliggör den ett modernt och effektivt arbetssätt för den kommunala administrationen.

Restaurang Granpark
Denna personalrestaurang för Scanias personal i Södertälje har integrerats i platsens långa landskapslinje och utgör en del av terrängen. Byggnaden är i huvudsak ett våningsplan och är placerad på en terrasserad tomt med entréer på den övre respektive nedre nivån. Vi tillsammans med kund hade målet att skapa en effektiv byggnad med god logistik så att 1 800 anställda varje dag kunde få avnjuta en god lunch i en fantastisk miljö!

Glashuset
Glashuset vid Stadsgården i Stockholm uppfördes 1974 som KF:s huvudkontor. Byggnaden var oerhört modern för sin tid med helt öppna kontorslandskap. Med sin djärva arkitektur ansågs det under många år vara ett av Stockholms fulaste hus. När KF avvecklade sin verksamhet i huset krävdes en stor ombyggnation för att göra huset attraktivt, och BSK Arkitekter fick uppdraget att återuppliva det.

Polishus Kronoberg
Polishuset i Kvarteret Kronoberg var ett av BSKs tidigaste uppdrag. Arbetet leddes av arkitekterna Lennart Kolte och Bo Bergquist, och innefattade såväl anpassning och ombyggnad av de befintliga byggnaderna som projektering av den nya stora anläggningen som togs i bruk under 70-talet. Den nya anläggningen ritades för att vara anpassningsbar och generell. Ett halvt sekel senare går det att konstatera att detta fungerat väl - lokalerna har kunnat utvecklas parallellt med Polismyndighetens verksamhet.

Helix
Den nya rättspsykiatriska anläggningen Helix har utsetts till ”Årets Bygge” 2012. Totalt nominerades 20 byggnader över hela Sverige. I stenhård konkurrens med bland annat Friends Arena, Clarion Hotell Arlanda, Artipelag och Klaraporten valdes Helix som det bästa byggsektorn presterat under 2012.

Open Lab
Open Lab bidrar till att lösa samhällsutmaningar på ett nytt sätt. Deras sätt att ta sig an utmaningar, hur de formuleras och vilka de involverar i processerna är viktiga grundstenar. Förslagen är radikala, användbara, konkreta och innovativa. Vi skapade en miljö som kunde möjliggöra en sådan verksamhet. Vi ville ge studenterna de rätta verktygen och miljöer som kunde bidra till kreativitet. Våga göra, tänka – och göra igen.

Boo Seniorhem
På Boo Seniorhem i Orminge bor äldre runt en solig innergård med boulebana, bersåer och vattenskulpturer. Alla lägenheter har stora inglasade balkonger in mot gården vilket ger en känsla av gemenskap. Balkongerna gjordes också extra rymliga så att boende som är sängliggandes kan rullas ut för att få både dagsljus och frisk luft.

Nacka Strand
Industri- och kontorsområdet Nacka strand omvandlas till en blandad stad med lika många boende som arbetsplatser. BSK Arkitekter har gjort planprogrammet som möjliggör 1500 nya bostäder i bästa läge vid Stockholms inlopp.

Björkbacken
BSK fick i uppdrag av Tyresöbostäder möjlighet att rita ett nytt trygghetsboende i Tyresö centrum. Vårt mål var att skapa en trygg, levande och inspirerande bostadsmiljö för äldre i Tyresö, som passade väl in i den befintliga parkmiljön.

Solna Tingsrätt
Vi skapade en modern och säker tingsrätt präglad av värdighet, öppenhet och egen offentlig karaktär. En skimrande grön glasfasad ger tingsrättens offentliga delar med 11 sessionssalar och väntrum ett öppet och elegant uttryck. Tingsrätten hade önskemål om säkerhet och insynsskydd, samtidigt som man önskade en öppen och ljus arbetsmiljö.

Hinseberg Kvinnoanstalt
Då Kvinnoanstalten Hinseberg skulle byggas om till en modern och säker vårdmiljö låg fokus på säkerhet för både personal och interner. Byggnaden behövde även möjliggöra för stor flexibilitet gällande avdelningsstorlekar, som ett verktyg för att hantera konflikter mellan internerna.